Fra amatør til gazelle i fuld fart

(Udarbejdet i 2015)

UDFORDRINGEN
Efter selv at have oplevet den tætte relation mellem studerende og erhvervsliv i USA fik Jonas Vognsen og Morten Astrup Christensen ideen til at starte IT Minds i 2010. En virksomhed, der kobler talentfulde it-studerende med reelle opgaver hos virksomheder.

”Vi tilbyder en form for talentudvikling, hvor unge studerende bliver ansat på deltid og prøver kræfter med rigtige opgaver. Og virksomhederne får løst opgaver af dygtige unge med den nyeste viden”, siger Jonas Vognsen.

Opgaverne kan være alt fra udvikling af mobilapplikationer til integration af databaser.
”Da vi startede, havde vi en idé, men anede ikke noget om, hvordan man driver en virksomhed. Vi var glade amatører”, siger Jonas Vognsen.

FORLØBET
Derfor sagde IT Minds ja tak til starthjælp fra imidt og fandt hurtigt sammen med en god mentor, der har åbnet mange døre for den unge virksomhed. Både til potentielle kunder og til andre mentorer.

”Med hans hjælp fik vi klarhed over, hvor vi vil hen med IT Minds. Vi blev skarpere på vores forretningsidé, og det gav os også en form for selvtillid. Og så lærte han os, hvor værdifuldt det er at have et godt netværk af kompetente mennesker, som man kan vende store beslutninger og ideer med”, siger Jonas Vognsen.

IMIDT-EFFEKTEN
På ganske får år er IT Minds vokset eksplosivt og er netop kåret som Gazelle-virksomhed. Med kontorer i både Aarhus og København beskæftiger den århusianske virksomhed 145 mennesker, og snart åbner også en afdeling i Oslo.

”Om tre år er det vores mål at være til stede på alle nordiske markeder” siger Jonas Vognsen.
IT Minds er desuden blevet opkøbt af EG Koncernen, og dermed har Jonas Vognsen og Morten Astrup Christensen fået endnu flere kompetencer i netværket at trække på.